برچسب ها

موضوع ها

اطلاعات بیشتر

گوگل ریدر یک Social News قدرتمند می شود

احتمالا با سایت وب۲ ای مثل Del.icio.us آشنایی دارید . این سایت قابلیتی به کاربرانش می ده که هر کاربر می تونه لینک های خودش رو به عنوان بوک مارک وارد اینsharing.jpg سایت بکنه اما به این سایت لقب پرافتخار Social News دادند . نحوه کار بسیار ساده هست ، وقتی سایتی مثل خوشمزه ( Del.icio.us ) کاربران بسیار زیادی داره ( بیش از چند میلیون ) بنابراین با این قابلیتی که به کاربرانش می ده ما هر روز شاهد حجم عظیمی از لینک ها هستیم که به این سایت وارد می شه . بنابراین با یک کار ساده یعنی محبوبترین لینک های اضافه شده به این سایت در یک روز می شه به مهمترین لینک های و خبر های همون روز رسید . به این ترتیب از یک قابلیت به ظاهر معمولی ما یک سایت Social News قدرتمند داریم . از این نوع سایت ها زیاد می شه در اینترنت پیدا کرد .

دسته دیگر این سایت ها شبیه سایت Digg و بالاترین هستند . هر کاربر لینک های مورد علاقه و جالب خودش رو وارد می کنه و دیگر کاربران به این لینک ها امتیاز می دهند . بنابراین لینک هایی که بیشترین امتیاز رو گرفته اند برابرند با لینک های مورد علاقه کاربران و خبرهای مهم همون روز . این لینک ها در صفحه ای جمع آوری می شه بنابراین می شه با دیدن اون لینک ها با اخبار و سایت های جالب روز آشنایی پیدا کرد ( یک سایت Social News ) . از دیگر سایت های معروف در این زمینه می شه به Reddit و Newsvine اشاره کرد .

اما برسیم به قسمت اصلی این مطلب . آیا سایتی مثل گوگل ریدر که یک RSS Reader هست هم می تونه تبدیل به یک Social News بشه . جواب بله هست ، آن هم یک سایت بسیار قدرتمند در این زمینه !
شاید براتون جالب باشه که چطور یک سایتی که در اصل یک فید خوان است چطور می تواند تبدیل  به یک سایت Social News قدرتمند بشود .
تبدیل این سایت به یک Social News درست مانند دسته اول یعنی مثل سایت دلیشز است که کاربران نقش مستقیم در تولید صفحه اول که همان صفحه لینک های مهم و اخبار روز هست نداشته باشند ( در دسته دوم لینک ها با امتیاز کاربران به صفحه اصلی می رفت ) .

اگر شما کاربر Google Reader باشید می دونید که قسمتی به نام shared items داره . زیر هر مطلبی که در گوگل ریدر می خونید یک دکمه Share هست که وقتی روی این دکمه کلیک می کنید اون مطلب شما به قسمت  shared items منتقل می شه . شما در این قسمت قابلیت های جالبی رو دارید . گوگل ریدر یک صفحه اختصاصی به شما می ده که با رفتن به اون ( صفحه عمومی هست و در دسترس همه ) مطالبی که به اشتراک گذاشته اید رو در دسترس دیگران قرار بدید . این صفحه خود شامل یک آدرس فید نیز هست . فرض کنید شخصی هر روز مطالب جالب رو Share می کنه . کافیه شما فید اونو به گوگل ریدر ( یا هر برنامه فید خوان دیگری ) اضافه کنید تا هر روز از مطالبی جالبی که اون شخص به اشتراک گذاشته مطلع بشید .
همچنین در این قسمت کدی برای قرار گرفتن این مطالب در وبلاگ و یا وب سایت نیز قرار داده شده . Share کردن مطالب جالبی که در گوگل ریدر می بینید برای کاربران و بازدیدکنندگان سایت یا وبلاگتون می تونه گزینه بسیار جالبی باشه .

خب ! ما در اینجا یک قابلیت به اشتراک گذاری ( اصل و پایه سایت های Social News ) داریم به همراه حجم انبوهی از کاربر ( گوگل ریدر پرطرفدارترین فیدریدر هست ) . خب تمام ابزار برای ساختن یک سایت Social News آماده هست تنها ما نیاز داریم این اطلاعات را حجم کنیم .
فکر کنید در صفحه ای هر روز بیشترین مطالبی که Share می شد جمع می شد . خب این حرکت درست همان کاری رو می کند که سایت های Social News انجام می دهند . مطمئنا بیشترین مطالب به اشتراک گذاشته شده برابر است با جالبترین و مهمترین اخبار روز دنیا .

قدرت این سایت وقتی بیشتر می شه که مثلا شما محبوبترین مطالب رو به روش های گوناگونی دریافت کنید ، مثلا گوگل ریدر بیشتر موارد به اشتراک گذاشته شده رو در دسته هایی مثل دسته های زیر به شما نمایش بده :
- ایمیل های دوستانتون در جیمیل ( مطالب مورد علاقه دوستانتون در اون روز )
- مطالب اشتراک گذاشته شده با تگ مثلا گوگل ( مهمترین اخبار در رابطه با گوگل )
- مطالب به اشتراک گذاشته شده توسط کاربران یک کشور خاص ( مثلا ایران )

این ها فقط ایده های ابتدایی هست . مطمئنا با پیشرفت این مطالب ما شاهد ایده های جالب تر از این هم خواهیم بود !
اما سوال اصلی ایجاست : آیا گوگل قصد یه همچین کاری رو داره ؟!‌ آیا مشابه این کار جایی انجام شده هست ؟!
جواب سوال اول نامشخص هست اما احتمال آن کم نیست با توجه به اینکه ایده بسیار عالی ای هست . جواب سوال دوم بله هست !
برنامه ای با نام mariorztutorial در سایت Facebook برای کاربران ساخته شده . تا این لحظه ۴۳۴۴ نفر در این برنامه عضو شدند و فید مطالب به اشتراک گذاشتشون رو به این برنامه دادند . کار این برنامه نیز اینه که لینک های پرطرفدار رو جمع می کنه ، در چند دسته :
- پرطرفدارترین ها ( شامل پرطرفدارها در ۶ ، ۱۲ ، ۲۴ و ۴۸ ساعت گذشته )
- پرطرفدارها در بین دوستان شما
- پرطرفدار ها در یک گروه خاص

گزینه اول یعنی پرطرفدارترین ها در بین کل کاربران رو شما می تونید در این آدرس نیز مشاهده کنید . همچنین این تصویر محیط این برنامه رو به شما نشون می ده .

منبع : Google Operating System

برچسب ها: ، ، ، ،

۶ نظر برای ”گوگل ریدر یک Social News قدرتمند می شود“

  1. کورش اسلام زاده گفته:

    سلام
    گمون میکنم اطلاق Social News به سایتهای اشتراک لینک صحیح نباشه. تا اونجائی که من میدونم به این سایتها Social Bookmarking یا Folksonomy گفته میشه. البته مفهوم اخبار اجتماعی یا خبر جمعی میتونه یکی از کاربردهای سایتی مثل دلیشس باشه ولی قابلیتی که برای اون طراحی شده لینک و بوکمارک جمعی هست.
    ممنون

  2. afshinm گفته:

    مطلب خوبی بود/ممنون

  3. سیّد امین گفته:

    سلام داش نوید، سید امین هستم :D .
    خسته نباشی، بابا با این اخبار داغت ترکوندیـــــــــــــــــــــــــــا.
    دمت گرم، می خواسم بگم ایمیلت به دستم رسید، همون iPhone رو می گم! ۹۰۰ دلار واسه خارجه بیاد ایران میره رو میلیون! بلکه برم پاکستان و از اونجا بخرم، اونجا خیلی ارزون تره!
    راستی داش نوید من تصمیمم رو گرفتم می خوام سایت بزنم، دامنه هم ثبت کردم، اما متاسفانه می دونم سر سه ماه فیل*تره! برای همین می خواستم یه وبلاگ بزنم وصلش کنم به وبلاگ.
    اول خواستم تو میهن بلاگ بسازم ولی یه کم تحقیق کردم دیدم سر ۳سوت می شه هکش کرد، پسوردشو راحت می زنن!
    خواستم ازت خواهش کنم کمکم کنی من این سایت رو راه بندازم، زمینه ی فعالیتش هم کاغذ دیورای و عکس و دانلود و موزیک و چیز های متفرقه هست.
    اگر بشه می خواستم توی وردپرس این کارو انجام بدم، میشه تو ورد پرس این کارو کرد یا سرور مناسبی نیست؟
    همون ورد پرسی که هاست داره و باید واسش دامنه بخری (نمی دونم دات کامه یا دات اورگ!! اصلا این دوتا چه فرقی داره باهم؟)
    اگر پولم رسید واسش هاست می گیرم وگرنه با پرشین گیگ و imagehigh و Supload کار می کنم.
    برام مهمه که بشه روش MT نصب کرد که هکش نکنن، خودت که بهتر می دونی این هکر های عراقی و لبنانی ریختن سر سایت های ایرانی، همین طوری دارن سایت ها رو به فاک می دن!
    خواهشی که ازت دارمم اینه که کمکم کنی، ثواب داره، انشالله از خجالتت هم یه جوری درمیام.
    با ایمیلم تماس بگیر. تا دوسه هفته دیگه هم گوشی می گیرم می تونی باهام تماس بگیری: ۰۹۱۹۲۲۳۷۸۳۸
    ممنون بای

  4. Hadi گفته:

    سلام نوید جان .!
    این دامنه Baztab.com اینجا برای من فیلتره دامنه دیگری داره این سایت معرفی کنی ؟
    با تشکر

  5. علیرضا گفته:

    یه لحظه فکر کردم ، سرویسش واقعا راه افتاده ، خوشحال شدم ولی چیز واقعا جالبی می‌توه باشه.
    ما ایرانی‌ها هم می‌تونیم چنین چیزایی راه بیندازیم ، با همین امکانات کم خودمون. مثلا من اگه جای آقای شیرازی بودم از لینکدونی وبلاگهای بلاگفا برای درست کردن یک ابرلینکدونی استفاده می‌کردم.
    الان من دارم روی مقاله در مورد روزنامه‌نگاری شهروندی کار می‌کنم. دنیای آینده دنیای مشارکت و پردازش همگانی اخبار و اطلاعاته ولی ما هنوز اندر خم یک کوچه‌ایم.

  6. صادق گفته:

    سلام
    لطفا یه روش برای آوردن
    my computer
    در محیط
    run
    می فرمائید
    سپاس فراوان

نوشتن یک نظر